Principalul producator de energie german E.ON a depus la autoritatile de control bursier spaniole oferta majorata pentru achizitionarea principalului grup spaniol de electricitate Endesa, in valoare de 37 de miliarde de euro.

"Actionarii Endesa trebuie sa aiba posibilitatea de a accepta oferta E.ON cat mai curand posibil", a subliniat grupul german intr-un comunicat, onformeaza NewsIn. E.ON a majorat oferta initiala cu 38% in urma cu o saptamana, declarandu-se dispusa sa ofere 35 de euro pe actiune.

Grupul energetic german a fost constrans sa majoreze oferta dupa anuntul, facut in cursul saptamanii trecute, de preluare a unei participatiuni de 10% din Endesa de catre grupul spaniol de servicii publice Acciona, la pretul de 32 de euro pe actiune.

"Oferta noastra nu poate fi pusa pe acelasi plan cu cea a unei companii care este interesata exclusiv de o participatiune minoritara ce nu reprezinta decat o parte din actionari", a precizat, referindu-se la Acciona dar fara a mentiona acest lucru, presedintele consiliului de administratie al E.ON, Wulf Bernotat intr-un comunicat.

Momentan nu exista decat doua oferte de preluare in totalitate a grupului energetic spaniol, cele facute de grupul german E.ON si de compania spaniola Gas Natural, aceasta din urma oferind 22,1 miliarde de euro pentru Endesa, dar in ultimul timp s-a distantat de aceasta afacere.

"Ramanem in continuare increzatori si credem ca vom finaliza aceasta tranzactie", a afirmat oficialul E.ON.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea International »