Fostul primar al Londrei, Boris Johnson, considerat de multi favorit pentru a deveni viitorul premier in Marea Britanie, a anuntat joi ca nu va candida la functia de presedinte al Partidului Conservator si, implicit, a cea de sef al Guvernului, relateaza BBC News.

„Dupa ce m-am consultat cu colegii, tinand cont de circumstantele din Parlament, am conchis ca aceasta persoana (viitorul presedinte al Partidului Conservator – n.r.) nu pot fi eu”, a declarat fostul edil al Londrei. Intr-o conferinta de presa, Boris Johnson a subliniat ca este vital ca membrii campaniilor pro si anti-Brexit sa se uneasca dupa referendumul de saptamana trecuta. „Aceasta este sansa noastra de a unifica partidul (...) si, in acelasi timp, sa ne unificam tara si societatea”, a adaugat el, potrivit News.ro.

De asemenea, Boris Johnson si-a laudat realizarile din perioada in care a fost primar al capitalei britanice. El a explicat ca a promovat dezvoltarea transportului in comun, a redus infractionalitatea si a contribuit la dezvoltarea unei parti importante din estul metropolei. Printre alte realizari, Johnson a invocat Jocurile Olimpice, care au lasat in urma o mostenire importanta.

„Cand am devenit primar al Londrei, patru dintre cele mai sarace sase cartiere din Marea Britanie erau in Londra”, a declarat el, subliniind ca niciunul dintre acele cartiere nu mai intra in clasament in prezent. Anterior, ministrul de interne Theresa Ma, si-a lansat candidatura pentru a prelua conducerea Partidului Conservator si a Guvernului din mainile premierului demisionar David Cameron.

May, care conduce detasat cursa interna in sondaje, sustine ca este cea mai potrivita pentru functia de prim-ministru si va duce la indeplinire promisiunea de a scoate Marea Britanie din UE.

Sursa foto: Agerpres

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri