Autorii atacului de pe aeroportul Ataturk proveneau din Rusia, Uzbekistan si Kirgizstan, a declarat joi un oficial turc apropiat dosarului pentru CNN, precizand si ca numarul persoanelor retinute in legatura cu mascrul a ajuns la 22.

Retinerile vin dupa ce fortele turce au lansat joi dimineata mai multe raiduri antiteroriste impotriva unor presupuse celule jihadiste ale gruparii Statul Islamic in cartierele sarace din Istanbul si Izmir. Anterior,cotidianul turc Milliyet a scris ca autoritatile turce i-au identificat pe cei trei kamikaze de pe aeroport si ca ar fi vorba de trei cetateni din Tadjikistan, potrivit News.ro.

Cotidianul a publicat si o fotografie cu cei trei, surprinsa de camerele de supraveghere de pe aeroport. Pe de alta parte, cotidianul Hurriyet afirma ca unul dintre atacatori este un cecen pe nume Osman Vadinov, ajuns in Turcia de la Raqqa (Siria), unul dintre fiefului organizatiei teroriste Statul Islamic.

In sustinerea acestei ipoteze, cotidianul il citeaza pe taximetristul care i-ar fi dus pe teroristi la aeroport si care a declarat ca cei trei „vorbeau intre ei intr-o limba de neinteles”. Atacatorii ar fi inchiriat in urma cu o luna un apartament in cartierul Fatih, din Istanbul.

Trei atacatori sinucigasi au deschis focul marti seara pe aeroportul Ataturk, inainte de a se arunca in aer. Pana in acest moment, 43 de persoane si-au pierdut viata, printre care se numara si 19 cetateni straini, iar alti 40 de pasageri raman internati la terapie intensiva.

Sursa foto: Agerpres

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri