Noua guverne din UE vor plati impreuna o amenda de 377,1 milioane de euro, pentru depasirea cotelor de productie de lapte, dintre acestea Italia fiind tara care a incalcat cel mai mult aceste norme, a anuntat, marti, Comisia Europeana.

Comisia Europeana a impus Romei o amenda de 188,8 de milioane de euro, pentru supraproductia de lapte, in perioada 2005-2006. Italia a depasit cotele de productie si in anii 2004- 2005, 2003-2004 si 2002-2003.

Polonia este tara care a primit a doua cea mai mare amenda, de 91,5 de milioane de euro, pentru incalcarea limitelor de productie, a declarat Comisia Europeana. Este posibil, insa, ca aceasta amenda sa fie redusa, deoarece Poloniei este posibil sa i se permita sa modifice cota permisa pentru anul 2005-2006. Germania a primit o amenda de 62 de milioane de euro, urmata de Austria cu 22,9 milioane de euro, potrivit NewsIn.

Cifrele Comisiei Europene arata un surplus al productiei de lapte de 1,22 de milioane de tone, fata de o cota fixata sa fie livrata producatorilor de produse lactate de 135,5 de milioane de tone. Celelalte tari amendate sunt Cipru, Luxemburg, Portugalia, Spania si Republica Ceha.

Daca o tara membra UE produce lapte peste cota fixata, mecanism folosit pentru echilibrarea cererii si a ofertei in cadrul blocului european, fermierii din tara respectiva trebuie sa plateasca o amenda calculata la o rata de baza multiplicata pentru fiecare kilogram de surplus de lapte.

Exista doua tipuri de cote pentru productia de lapte, pentru fiecare tara membra UE - una se refera la plafonul livrarilor catre producatorii de produse lactate, iar cealalta la vanzarile directe catre consumatori.

Folosind aceste cote, se stabileste care urmeaza sa fie plafonul de productie pentru fiecare producator in parte. Decizia menita sa descurajeze tarile sa depaseasca productia anuala de lapte a fost luata in anul 1984.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri