Austria ar putea organiza, in anumite conditii, un referendum in vederea iesirii din Uniunea Europeana, afirma intr-un interviu candidatul extremei drepte Norbert Hofer, caruia Curtea Constitutionala i-a dat o a doua sansa sa poata deveni presedintele tarii, relateaza DPA.

Hofer, candidatul Partidului Libertatii la presedintie, a facut aceasta declaratie pentru cotidianul italian Corriere della Sera, la o zi dupa decizia Curtii Constitutionale de repetare a alegerilor prezidentiale din mai, in care a fost invins cu un scor extrem de strans de catre rivalul sau ecologist Alexander Van der Bellen, scrie News.ro.

Hofer a declarat ca organizarea unui referendum pe tema unei iesiri a Austriei din Uniunea Europeana va fi "garantata" in cazul in care Turcia va fi primita in blocul european sau daca tratatele europene vor fi modificate astfel incat sa consolideze puterea Bruxellesului in detrimentul capitalelor statelor membre UE.

"Daca Turcia ar adera la Uniunea Europeana, ar exista un motiv legitim ca poporul austriac sa fie intrebat daca vrea sau nu sa ramana intr-un asemenea mediu", a declarat candidatul la presedintie. e asemenea, "o modificare a tratatelor europene catre o reducere suplimentara a competentelor statelor membre ar conduce in mod automat, in Austria, la un referendum", a subliniat Hofer.

Sursa foto: Shutterstock/Burben

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri