Cel putin 75 de persoane au fost ucise, iar alte peste 130 au fost ranite in noaptea de sambata spre duminica, intr-un atac cu masina-capcana, intr-un cartier din centrul Bagdadului, anunta oficiali care revizuiesc in crestre un bilant anterior, relateaza AFP.

Atacul a fost revendicat de organizatia jihadista Statul Islamic, potrivit site-ului de supraveghre a retelelor teroriste SITE. Explozia a avut loc in cartierul Karrada, unde numerosi locuitori urmeaza sa isi faca cumparaturile inainte de sarbatoarea care marcheaza sfarsitul lunii sacre a Ramadanului, au anuntat oficiali irakieni, scrie News.ro.

Un purtator de cuvant al Ministerului de Interne, Saad Maan, a declarat ca explozia a fost provocata de o masina-capcana, declansata in apropierea unui restaurant. Mai multe magazine au ars in urma deflagratiei, a adaugat el. Statul Islamic, sunnit, a afirmat intr-un mesaj citat de SITE ca unul dintre oamenii sai a comis un atac sinucigas in cartierul Karrada detonand o masina-capcana in apropierea unei adunari siite.

Gruparea jihadista a anuntat un bilant de 40 de morti si 80 de raniti, mult mai grav decat cel anuntat de autoritatile irakiene. Statul Islamic comite frecvent atacuri vizand civili, atat la Bagdad, cat si in alte orase irakiene. Organizatia a cucerit in 2014 vaste regiuni in Irak, dar a pierdut controlul asupra unei parti a acestor teritorii, care au fost recucerite de fortele guvernamentale irakiene, ca de exemplu, recent, orasul Fallujah, la vest de capitala.

Sursa foto: Shutterstock/ photo story

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri