Bursele eurpene sunt in scadere pentru a treia sedinta consecutiv. Aceasta scadere marcheaza cea mai lunga perioada negativa din ultimele trei saptamani, din cauza temerilor investitorilor legate de Brexit, riscurile din sectorul bancar italian si perspectivele incerte de crestere economica, relateaza Bloomberg.

Indicele pan-european Stoxx 600 este in declin cu 1,6%, revenind la scadere dupa cel mai mare avans saptamanal din peste o luna. BlackRock a redus ratingul actiunilor din regiune, cu asteptari negative pentru bancile din zona euro, in timp ce presedintele Societe Generale a avertizat ca criza din sistemul bancar italian s-ar putea extinde in restul Europei, conform News.ro

”In urmatoarele trei-sase luni, vom vedea o inrautatire a datelor fundamentale, redresarea de saptamana trecuta a fost una tehnica”, a declarat Stewart Richardson, director de investitii la compania RMG Wealth Management in Londra.

El a aratat ca investitorii incep sa se gandeasca la problemele reale pe termen mediu si ca ceva nu este in regula in sistem. Indicele DAX al bursei din Frankfurt este in scadere cu 1,9%, CAC 40 al bursei din Paris cu 2%, iar FTSE 100 al bursei din Londra cu 1,5%. Actiunile Deutsche Bank sunt in declin cu 6,2%.

Peste 540 de companii din Stoxx 600 sunt in coborare, declinul componentelor titlurilor companiilor auto, de asigurari si ale bancilor depasind 2%,. Actiunile Banco Popular Espanol si Royal Bank of Scotland Group scad cu peste 4,4%.

Titlurile companiilor britanice de constructii Barratt Developments si Taylor Wimpey au pierdut peste 4%. Tesco a inregistrat un declin de 7,2% al titlurilor. Banca HSBS a exclus actiunile retailerului din lista celor mai importante titluri europene, din cauza temerilor legate de un posibil razboi al preturilor.

Actiunile companiilor producatoare de metale pretioase Randgold Resources si Fresnillo au urcat cu peste 5%, sustinute de cresterea cotatiilor aurului si argintului.

Sursa foto: wongwean / shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri