In fiecare an, oamenii obisnuiti asista la insipida intrecere din topul marilor averi. Totusi, figurile impenetrabile ale unor miliardari ascund povesti de viata demne de transpus intr-un bildungsroman de succes. Un exemplu este discretul Amancio Ortega, cel mai bogat om din Europa si patronul Inditex, grup ce detine brandurile Zara, Bershka si Stradivarius, conform Adevarul Financiar.

Spaniolul Ortega (80 de ani) este singurul nume din Top 10 Forbes care, din 2009, a reusit sa-si creasca averea, an de an, pana la valoarea actuala de 67 de miliarde de dolari. Performanta financiara l-a urcat pe locul al doilea, in spatele lui Bill Gates si in fata magnatului Warren Buffett. De altfel, Ortega si mexicanul Carlos Slim sunt singurii „intrusi” din plutonul fruntas al celor mai bogati oameni din lume, format, in rest, doar din americani.

Presa de specialitate il caracterizeaza pe Amancio Ortega ca fiind un om simplu, normal, dar excesiv de discret. Fotografiile cu el sunt rare, la fel si aparitiile sale publice (prima, in anul 2000). Este casatorit a doua oara, si are trei copii, iar fiica Sandra este cea mai bogata femeie din Spania. Rezumatul stilului sau de viata se incadreaza perfect in afirmatia proprie, conform careia vrea sa fie recunoscut pe strada doar de familie, prieteni si oamenii cu care lucreaza. Spaniolul a impregnat filosofia de zi cu zi si in business, dovada ca Zara, cel mai cunoscut nume din portofoliul Inditex, nu a avut vreodata o campanie de publicitate, ci a devenit popular prin viul grai al clientilor multumiti.

Citeste articolul integral pe Adevarul Financiar

Sursa foto: EM Karuna / Shutterstock


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea International »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si