David Cameron, premierul Marei Britanii, a anuntat ca va demisiona din functie miercuri, 13.07 si ca tara va avea un nou sef al Guvernului in cursul serii, potrivit Sky News, conform NEws.ro

Intr-o declaratie scurta facuta in fata resedintei sale oficiale, premierul a anuntat ca va raspunde miercuri la ultima sa runda de intrebari in Parlament.

„Dupa aceea, probabil ca voi merge la (Buckingham – n.r.) Palace”, pentru a o informa pe regina in legatura cu demisia si cu faptul ca Theresa May va prelua sefia Guvernului, a precizat Cameron.

El s-a declarat incantat ca Theresa May va fi urmatorul lider al Partidului Conservator. May, in varsta de 59 de ani, care a servit ca ministru de interne in ultimii sase ani, va deveni a doua femeie prim-ministru din istoria Marii Britanii dupa Margaret Thatcher.

May a sustinut ramanerea in UE la referendumul de anul trecut. Ea a subliniat, insa, in repetate randuri dupa anuntarea rezultatelor ca „Brexit inseamna Brexit” si ca nu poate fi organizat un al doilea referendum.

„In calitate de premier, ma voi asigura ca vom iesi din Uniunea Europeana”, a spus ea.

May a ramas singura candidata dupa ce ministrul britanic al energiei, Andrea Leadsom, s-a retras luni din cursa pentru conducerea Partidului Conservator si, implicit, pentru functia de premier.

Leadsom a anuntat ca se retrage din cursa, deoarece a „conchis ca interesele tarii sunt servite mai bine prin numirea imediata a unui premier puternic si cu o sustinere ampla”. Ea a adaugat ca nu crede ca se bucura de suficienta sustinere din partea parlamentarilor conservatori pentru a „conduce un Guvern puternic si stabil”.

Sursa foto: agerpresfoto

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri