Energy Holding detine 20% din piata livrarilor pentru consumatorii eligibili din Bulgaria si are planuri de extindere regionala in Serbia si Grecia, informeaza un comunicat al Energy Holding, remis miercuri agentiei NewsIn. in doar sase luni, Energy Partners la care Energy Holding detine 50% din actiuni a reusit sa ajunga la o cota de 20% din piata liberalizata de energie electrica a Bulgariei, a declarat presedintele companiei Energy Holding, Enrique Ferrer, citat de comunicatul companiei.

Comunicatul Energy Holding mentioneaza ca pe lista clientilor din Bulgaria se numara societati importante din industria metalurgica, farmaceutica, chimica, a hartiei si celulozei. in urma contractelor obtinute pe parcursul celor sase luni, reprezentantii Energy Partners estimeaza o cantitate de energie electrica de 55.000 MWh care va fi livrata lunar consumatorilor industriali din Bulgaria si atingerea unei cifre de afaceri de circa 30 milioane de euro in primul an. Pe piata de energie a Bulgariei erau inregistrati, la sfarsitul lunii august a acestui an, 10 furnizori privati si 20 de consumatori eligibili.

Potrivit comunicatului, Energy Partners a demarat deja un program de investitii consistent pentru a-si imbunatati serviciile oferite clientilor din Bulgaria, urmand sa realizeze, in viitorul apropiat, un Centru de Management Energetic, dupa modelul celui implementat in Romania de Energy Holding. Energy Holding intentioneaza sa se extinda si pe piata din Serbia, iar intr-o prima etapa a infiintat o filiala, Energy Holding SR, si a obtinut licenta de tranzactionare a energiei electrice.

Compania vrea sa participe la licitatiile pentru obtinerea de capacitati de interconexiune, organizate de autoritatile din Serbia, urmand ca la momentul deschiderii pietei din aceasta tara sa se orienteze si spre consumatorii industriali. Vom urmari ca si in Serbia sa ne impunem ca un furnizor de incredere, a mai spus presedintele Energy Holding. in contextul politicii sale de extindere la nivel regional, Energy Holding si-a propus sa obtina, in cel mai scurt timp, o licenta de tranzactionare a energiei electrice si in Grecia.

Energy Holding este unul dintre cei mai importanti furnizori de energie electrica din regiune, avand in portofoliu contracte de livrare a energiei si in Macedonia, Serbia, Albania si Muntenegru. Strategia de export a companiei vizeaza un mix al surselor de achizitii, astfel incat o cantitate semnificativa din livrarile pe pietele externe provine din alte tari decat Romania. Energy Holding a fost preluata pe 7 august de Socit Bancaire Prive (SBP) din Geneva, Elvetia.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri