Cancelarul german Angela Merkel a calificat atacul de la Nisa drept o “crima in masa” si a dat asigurari Frantei ca o sustine in lupta impotriva terorismului, relateaza ITV, scrie News.ro.

“Noi toti cei stransi la summitul ASEM suntem uniti in sentimentele noastre de stupoare fata de (…) crima in masa de la Nisa”, a declarat cancelarul german Angela Merkel in marja summitului la care iau parte lideri europeni si asiatic, in Mongolia.

"Germania sta in lupta impotriva terorismului alaturi de Franta, uniti cu multi, multi altii”, a adaugat ea.

“Sunt convinsa ca, in pofida tuturor dificultatilor, vom castiga aceasta lupta”, a subliniat Merkel.

Anterior, liderii UE prezenti la summitul ASEM (Asia-Europe Meeting) au tinut un moment de reculegere in memoria victimelor atacului de la Nisa, in care si-au pierdut viata cel putin 84 de persoane, a anuntat Comisia Europeana.

Intr-un comunicat publicat pe site-ul C.E., presedintele Executivului European, Jean-Claude Juncker, s-a declarat foarte “afectat si indurerat de incercarea grea care a lovit frumosul oras Nisa in aceasta zi de sarbatoare nationala”.

“As vrea sa imi exprim solidaritatea fata de victime, fata de familiile lor si fata de toti francezii aflati astazi in doliu, in urma acestui act de teroare atat de lasa”, a adaugat oficialul.

El a dat asigurari ca Franta poate conta pe Comisia Europeana si pe restul statelor membre UE in lupta impotriva terorismului, atat in interiorul, cat si in afara blocului comunitar.

“Hotararea noastra va fi la fel de ferma ca si unitatea noastra”, a conchis Juncker.

La randul sau, presedintele Consiliului European, Donald Tusk, a anuntat ca liderii europeni si asiatici le-au adus un omagiu victimelor atacului.

“Toti uniti impotriva urei si violentei”, a scris el pe Twitter. “Este un paradox tragic faptul ca victimele atacului de la Nisa sunt oameni care sarbatoreau libertatea, egalitatea, fraternitate”, a adaugat Tusk.

Sursa foto: AgerpresFoto

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri