Deputatul PNL Cezar Preda, aflat in Turcia, a declarat, sambata, pentru News.ro ca este in continuare blocat pe Aeroportul Ataturk, din Istanbul, si ca "este o poveste ca s-a dat drumul", in conditiile in care este inca haos, nimeni nu mai intelege nimic si zboara un avion din 50.

Potrivit parlamentarului liberal, pe care evenimentele din Turcia l-au prins pe Atataturk, Aeroportul International din Istanbul nu ar functiona inca, iar personalul nu ar fi la posturi. Liberalul a declarat pentru News.ro ca, din noaptea de vineri spre sambata, se afla blocat in aeroport, in Turcia fiind ”haos si omor”.

”Sunt blocat in aeroport, este omor aici, nu mai intelege nimeni nimic. E o poveste ca s-a dat drumul la aeroport, ca s-a deblocat. Zboara un avion din 50. Toate informatiile sunt complet eronate, aeroportul nu functioneaza, personalul nu e la treaba, nu e la posturi”, a declarant deputatul PNL Cezar Preda.

Aeroportul international Ataturk, din Istanbul, a fost redeschis, sambata dimineata, iar prima cursa a aterizat deja, dupa tentativa esuata de lovitura de stat din noaptea de vineri spre sambata. Autoritatile au anuntat ca aeroportul se afla sub controlul militarilor loiali Guvernului. In plus, ele au anuntat ca circulatia tancurilor pe podurile peste stramtoarea Bosfor este interzisa, din motive de siguranta. Sase zboruri Bucuresti - Istanbul si retur au fost anulate, sambata dimineata, pe Aeroportul Henri Coanda, din cauza evenimentelor care se desfasoara in Turcia.

Potrivit ultimului bilant. peste 1.100 de persoane au fost ranite si 90 ucise in cursul tentativei de lovitura de stat din Turcia, arata agentia turca de presa Anadolu, controlata de stat. Bilantul anterior era de 66 de morti, dintre care sase la Istanbul si restul in capitala Ankara. Potrivit BBC, numarul ranitilor este de 1.154, citand agentia de stat Anadolu. Majoritatea victimelor sunt civili, doar 16 dintre morti fiind militari, potrivit sefului Politiei turce, citat de BBC.

Peste 1.500 de persoane ar fi fost arestate in urma tentativei de lovitura de stat. O tentativa de lovitura de stat pare sa fi esuat in Turcia sambata, la primele ore ale diminettii, dupa ce un numar impresionant de oameni au raspuns apelului presedintelui Recep Tayyip Erdogan de a iesi in strada pentru a-l sustine, relateaza Reuters.

Erdogan, care se afla in vacanta la Marea Egee cand a fost lansat puciul, a zburat la Istanbul in cursul noptii si a aparut pe posturile de televiziune inconjurat de sustinatori, pe aeroportul pe care rebelii nu au reusit sa il securizeze.

Sursa foto: Agerpres

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri