Candidatul republican la presedintie Donald Trump se afla cu 12 puncte procentuale in urma rivalei sale democrate Hillary Clinton, potrivit ultimului sondaj Reuters/Ipsos publicat vineri, care arata ca miliardarul intra in Conventia Nationala Republicana (RNC) de saptamana viitoare de la Cleveland, care incepe luni, ca outsider, relateaza Reuters, potrivit News.ro.

In total 45% dintre alegatori o sustin pe fosta secretara de Stat, 33% pe bogatul om de afaceri, iar restul nu-l sustine nici pe unul, nici pe celalalt, potrivit acestei anchete, efectuare online in perioada 11-15 iulie. Sondajul arata ca nu s-au schimbat prea multe de marti, cand Clinton era creditata cu un avans de 13 puncte procentuale de precedentul sondaj Reuters/Ipsos.

Fosta Prima Doamna il devanseaza in sondaje pe miliardar inca de la inceputul lui ianuarie. El s-a apropiat de ea in mai, dupa ce ultimii lui rivali au iesit din cursa republicana, cand a devenit candidat la investirea in cursa prezidentiala. Insa nivelul sustinerii de care se bucura a scazut intre timp, dupa ce campania lui Trump a inceput sa se concentreze asupra alegerilor generale de la 8 noiembrie.

Fostul animator al unui show de televiziune a fost criticat extrem de dur, in ultimele saptamani, in legatura cu firma sa - Trump University -, in prezent inchisa dupa ce a fost suspectata ca a facut promisiuni false, si din cauza retoricii sale impotriva migratiei si impotriva musulmanilor.

Ancheta a fost efectuata inainte de atacul sangeros cu un camion frigorific comis joi seara la Nisa, in Franta, soldat cu cel putin 84 de morti si 303 raniti, si de anuntul pe care Trump l-a facut vineri seara cu privire la faptul ca guvernatorul din Indiana, Mike Pence, va fi partenerul sau in campania pentru alegerile prezidentiale.

Sondajul sugereaza ca faptul ca Clinton a folosit o adresa de e-mail si servere private pe cand era sefa diplomatiei americane si modul in care a gestionat informatii clasificate nu i-au afectat sustinerea in randul alegatorilor. Insa alte sondaje arata o cursa mai stransa intre cei doi.

Potrivit unui sondaj CBS News/NY Times efectuat telefonic cei doi candidati se afla la egalitate (40%), iar potrivit altui sondaj telefonic, McClatchy/Marist, Clinton (42%) il conduce cu un avans de trei puncte procentuale pe Trump (39%). Trump poate obtine o crestere in sondaje in urma conventiei de saptamana viitoare de la Cleveland, unde partidul republican urmeaza sa se ralieze in spatele sau si sa-l investeasca in cursa pentru Casa Alba.

In 2012, sustinerea lui Mitt Romney a crescut cu cinci puncte procentuale, dupa ce acesta a fost investit de conventia republicana. Conventia democrata se desfasoara saptamana cealalta, in perioada 25-28 iulie, la Philadelphia. Acest sondaj Reuters/Ipsos a fost efectuat asupra unui numar de 1.186 americani cu drept de vot de pe continent, din Alaska si Hawaii si are o marja de eroare de trei puncte procentuale.

Sursa foto: Trevor Collens/Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri