Starea de urgenta a fost decretata, din nou, de catre autoritatile turce in Istanbul, unde au desfasurat 1.800 de agenti ai fortelor speciale de politie, relateaza agentia de presa Anadolu, citata de TASS.

Potrivit presei, seful Politiei a primit instructiuni sa doboare orice elicopter care se ridica de la sol fara autorizatie. Peste 290 de persoane, inclusiv aproximativ 100 de pucisti, au fost ucise, iar alte peste 1.400 au fost ranite in timpul tentativei de lovitura de stat militara din noaptea de vineri spre sambata din Turcia, conform News.ro

Ministerul afirma, de asemenea, ca nu exista nicio indoiala ca acest puci a fost comis de "organizatia terorista" a predicatorului musulman moderat Fethullah Gulen.

Presedintele turc Recep Tayyip Erdogan il acuza pe fostul sau aliat Fethullah Gulen, exilat in Statele Unite, ca se afla in spatele puciului esuat si a trecut la epurarea sistemului judiciar si armatei dupa tentativa de lovitura de stat. Predicatorul Gulen respinge aceste acuzatii si sugereaza ca sustinatori ai presedintelui sau membri ai opozitiei s-ar putea afla in spatele puciului.

Sursa foto: Seqoya / Shutterstock

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea International »Citeste si
Erdogan ataca dur Germania dupa anularea unor mitinguri