8.777 de oficiali au fost suspendati de Ministerul turc de Interne, printre care 30 de guvernatori de provincii si 47 de guvernatori de districte, in urma tentativei de lovitura de stat din noaptea de vineri spre sambata, conform cotidianului Hurryiet.

7.899 de ofiteri de politie si 614 ofiteri din Jandarmerie sunt printre cei suspendati. O lista cu personalul suspendat a fost trimisa sefilor unitatilor de politie din fiecare provincie, conform News.ro

Ofiterii de politie suspendati au fost chemati la sectiile lor in cursul noptii de duminica spre luni, pentru a-si preda armele si legitimatiile.
In paralel, autoritatile turce au anuntat ca au retinut in total 103 generali si amirali dupa tentativa de lovitura de stat din noaptea de vineri spre sambata.

Cel putin 6.000 de oameni au fost retinuti in legatura cu tentativa esuata de lovitura de stat din Turcia, a anuntat Ministerul turc de Justitie. Printre ei se numara comandantul Armatei a II-a, care se ocupa de protectia granitelor tarii cu Irakul, Iranul si Siria, consilierul sef al lui Erdogan pe probleme militare, dar si comandantul bazei aeriene Incirlik, folosita de trupele SUA.

Actiunile de represiune au vizat si sistemul judiciar. Aproape 3.000 de procurori si judecatori, inclusiv cinci de la Curtea Suprema, au fost demisi, fiind suspectati de legaturi cu clericul Fethullah Gulen. Dintre ei, zece membri ai Consiliului Suprem al Magistratilor si doi membri ai Curtii Constitutionale au fost retinuti deja.

Peste 290 de persoane, inclusiv aproximativ 100 de pucisti, au fost ucise, iar alte peste 1.400 au fost ranite in timpul tentativei de lovitura de stat militara.

Sursa foto: sondem / Shutterstock

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea International »Citeste si
Instanta refuza extradarea jurnalistului turc ceruta de Erdogan