Fostul comandant al Fortelor aeriene turce, generalul Akin Ozturk, a recunoscut ca a planuit puciul esuat din acest weekend, potrivit agentiei turce de presa Anadolu, controlata de stat, citata de BBC News, scrie News.ro.

Ozturk le-ar fi spus anchetatorilor ca a "actionat cu intentia de a organiza o lovitura" militara de stat, potrivit agentiei.

Generalul apare in fotografii publicate de Anadolu in care pare sa aiba rani pe cap si pe corp.

Generalul Ozturk a negat anterior orice implicare in lovitura de stat esuata din noaptea de vineri spre sambata si a insistat ca a actionat sa o opreasca.

Potrivit agentiei turce, Ozturk este unul dintre cei 70 de generali si amirali care au fost retinuti. Pana in prezent 11 dintre ei au fost plasati in arest, precizeaza Anadolu.

Peste 8.000 de ofiteri de politie au fost suspendati si obligati sa-si predea armele, in cadrul unei ample operatiuni de epurare a unor oficiali suspectati de implicare in incercarea militara de rasturnare a Guvernului.

Sursa foto: AgerpresFoto

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri