Pentru a intelege cum a ajuns Europa scena unor masacre comise in numele razboiului sfant trebuie sa intelegem ce s-a intamplat in cartierul Molenbeek din Bruxelles. „Adevarul“ a fost acolo: va prezentam un serial in patru episoade, o incursiune in „dormitorul“ teroristilor europeni, conform Adevarul.

„Tinerii bruxellezi se simt sfidati de politica mondiala si vor sa ia masuri, sa comita acte teroriste. Potentialii teroristi sunt recrutati printre tinerii aflati in dificultate, acasa la ei sau pe strada. Tineri fara un loc de munca, care isi petrec timpul pe strada si duc o viata solitara. Situatia lor familiala nu este dintre cele mai bune, nu au niciun viitor, iar sanse au si mai putine. Sunt bombe ratacitoare care pot in orice moment sa explodeze. Niciodata nu vor putea sa scape de frustrarea lor sociala. Cu exceptia cazului in care sunt capabili sa raspandeasca teroarea prin actele lor. Vointa nu le lipseste. Si niciun serviciu de securitate nu ii poate detecta sau retine“, acest adevarat curs de recrutare de teroristi i-a fost tinut unei jurnaliste belgiene, Hind Fraihi, care a realizat un reportaj sub acoperire in Molenbeek, cartierul bruxellez numit si „dormitorul teroristilor europeni“.

Tot aici, in Molenbeek, reporterul „Adevarul“ a realizat, zilele trecute, o serie de articole al caror scop este de a incerca sa explice cum a ajuns Europa scena unor atentate teroriste care rivalizeaza cu cele mai macabre scenarii de filme. „Adevarul“ va prezenta in urmatoarea perioada serialul „Reportaj in «dormitorul» teroristilor europeni“, format din patru parti.

Citeste articolul integral pe Adevarul

Sursa foto: 11Prazis / Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri