Cea mai mare companie europeana "low-cost", Ryanair, vrea sa preia pentru 1,5 miliarde de euro compania rivala irlandeza, Aer Lingus, in cadrul careia detine deja un pachet de 16% din actiuni.

Reprezentantii Ryanair au declarat ca intentioneaza sa ofere 2,8 euro pe actiune, un avans de 12% din pretul cu care se tranzactionau aceste actiuni miercuri, la inchiderea bursei si cu 27% peste pretul de flotatie al actiunilor AerLingus, de 2,2 euro pe unitate.

"Aceasta oferta reprezinta o oportunitate unica pentru formarea unei singure companii aeriene puternice, pentru consumatorii europeni, inclusiv pentru cei irlandezi. Vom extinde si vom moderniza operatiunile Aer Lingus", a declarat directorul Ryanair, Michael O'Leary.

"Daca va fi incheiata cu succes, aceasta operatiune va determina ca ambele companii sa opereze separat si sa fie, in continuare in competitie, insa doar pe cele 17 rute comune, pe care atat Ryanair, cat si Aer Lingus opereaza, dintre cele aproximativ cinci sute de rute pe care le totalizeaza cele doua grupuri aeriene", a adaugat O'Leary.in dimineata zilei de joi, actiunile Aer Lingus s-au apreciat cu 11,1%, pana la 2,8 euro pe unitate. Pe de alta parte, actiunile Ryanair s-au depreciat cu 2,3%, pana la 8,5 euro.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Internațional »Setari Cookie-uri