Ankara anunta ca intentioneaza sa angajeze peste 20.000 de profesori in locul celor pe care i-a dat afara, in cadrul unei ample epurari, si pe care-i suspecteaza ca fac parte dintr-un vast complot in scoli si alte institutii, relateaza The Associated Press.

Ministrul Educatiei Ismet Yilmaz, un fost ministru al Apararii si presedinte al Parlamentului turc, a anuntat sambata seara tarziu ca noii profesori ii vor inlocui pe cei care au fost concediati atat din invatamantul de stat, cat si din scoli private, pentru presupuse legaturi cu predicatorul Fethullah Gulen, autoexilat in Statele Unite in 1999 si acuzat ca a condus tentativa de lovitura de stat din 15 iulie, scrie News.ro.

Gullen neaga ca a stiut ceva inainte de puciul esuat. Presedintele turc Recep Tayyip Erdogan a anuntat ca 15 universitati, 934 de scoli si 109 de camine pentru elevi si studenti au fost inchise in legatura cu incercarea militara de rastrurnare a regimului.

Seful statului turc a instituit situatia de urgenta pe o perioada de trei luni, cu scopul de a-si restaura puterea si securtitatea in tara, in urma tentativei de lovitura de stat, care a fost oprita de forte de securitate loiale lui Erdogan si protestatari proguvernamentali, pe care acesta i-a scos in strada.

Sursa foto: thomas koch / Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri