In primele sase luni ale acestui an Marea Britanie a atras mai multe investitii straine decat oricare alta tara de pe vechiul continent, respectiv peste o cincime din toate proiectele de investitii din Europa, potrivit unui raport dat publicitatii transmite News BBC.

Potrivit "European Investment Monitor", dat publicitatii de firma de consultanta Ernst & Young, in prima jumatate a anului Marea Britanie a castigat 315 noi proiecte investitionale, adica aproximativ 22 de procente din toate proiectele de investitii straine in Europa. Comparativ cu perioada similara a anului trecut, noile cifre reprezinta o crestere de aproximativ 21 de procente.

"Este prea devreme sa spunem daca Marea Britanie a castigat cursa, insa si-a consolidat cota de piata dupa o lunga perioada de declin", a declarat Nigel Wilcock, director regional la Ernst & Young.

Cea mai mare parte a investitiilor in Marea Britanie au venit din SUA, urmate in mod surprinzator de firmele din India care se straduiesc sa-si extinda prezenta in Europa Occidentala. In primele sase luni, firmele americane au initiat 145 de proiecte investitionale in Marea Britanie, comparativ cu 102 proiecte in urma cu un an.

In schimb, firmele indiene au initiat 21 proiecte investitionale in Marea Britanie, aproape triplu comparativ cu cele opt proiecte initiate in urma cu un an. "Companiile indiene au nevoie sa atraga clienti din Europa de Vest si in consecinta au nevoie sa mute birourile de vanzari si activitatile de asistenta mai aproape de clientii lor", a declarat Nigel Wilcock.

Raportul releva ca majoritatea investitiilor straine in Europa s-au orientat spre activitatile de business services si proiectele de software, urmate de sectorul constructiilor de masini si activitatile de intermediere financiara.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Internațional »Citește și
Romania ocupa locul 64 (din 132) in lume, dupa competitivitatea muncii
Setari Cookie-uri