Cel putin 13 persoane au murit, iar alte sase au fost ranite in urma unui incendiu izbucnit sambata noaptea, intr-un bar din Rouen, scrie presa locala. Victimele au varste cuprinse intre 18 si 25 de ani, scrie News.ro.

Focul a izbucnit in subsolul barului Cuba Libre, in timpul unei petreceri private, in momentul in care au fost aprinse lumanarile. Presa locala relateaza ca ar fi luat foc tavanul, iar arderea materialului cu care acesta era acoperit a degajat un gaz toxic.

Peste 50 de pompieri au intervenit pentru stingerea incendiului, actiunea durand aproximativ 30 de minute.Yvon Robert, primarul orasului Rouen, a descris incidentul drept "cea mai mare catastrofa".

Laurent Labadie, procuror adjunct la Parchetul din Rouen, a declarat ca explozia care a fost auzita de locuitorii din zona a fost provocata de geamurile sparte ca urmare a temperaturii provocate de incendiu. A fost deschisa o ancheta judiciara in acest caz.

Incendiul, accidental. Este posibil sa fi fost declansat de o explozie produsa de o acumulare de gaz

Incendiul a fost accidental si este posibil sa fi fost provocat de o explozie produsa de o acumulare de gaz si “de caldura dintr-o camera de la subsol, fara indoiala prea mica pentru numarul de oameni prezenti”, a declarat primarul Rouenului, Yvon Robert, citat de Europe 1.

Anterior se vehicul ipoteza ca materialul cu care a fost izolat fonic barul a luat foc de la lumanarile de tort. Ministrul francez de Interne, Bernard Cazeneuve, a anuntat ca a fost lansata o ancheta judiciara in acest dosar. Incendiul a pornit din subsolul barului Cuba Libre, care fusese inchiriat pentru o petrecere aniversara. Focul a fost “stins rapid” de cei peste 80 de pompieri trimisi la fata locului, a precizat Robert.

Actiunea pompierilor a durat circa 30 de minute. Victimele au murit, insa, in urma inhalarii gazelor toxice degajate de incendiu, scrie presa locala. Viata cel putin unuia dintre raniti este in pericol. Nu se stie deocamdata cati oameni se aflau in clubul Cuba Libre. Imagini din afara barului, transmise de televiziunile franceze, arata o fereastra imensa sparta si scaune carbonizate.

Incendiul vine in conditiile in care Franta este in alerta terorista, dupa doua atentate sangeroase produse luna trecuta Un sustinator ISIS a ucis 85 de persoane la Nisa, cand a intrat cu un camion in multimea stransa sa vada focul de artificii de Ziua Bastiliei. La sfarsitul lunii, doi jihadisti au ucis un preot si au luat mai multi oameni ostatici intr-o biserica din apropiere de Rouen. Autoritatile franceze au declarat stare de urgenta in luna noiembrie, cand echipe de comando teroriste au ucis 130 de oameni la Paris.

Sursa foto: fluke samed / Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri