Severstal, cel mai mare producator de otel din Rusia, si-a anuntat vineri intentia de a introduce o parte neprecizata din Certificatele Globale de Depozit (GDR) si actiunile sale la Bursa de Valori din Londra (London Stock Exchange -LSE), la cateva luni dupa esecul proiectului de fuziune cu gigantul european Arcelor.
Severstal, companie detinuta in proportie de 90 al suta de Alexei Mordashov (locul sase in topul celor mai bogati oameni din Rusia), a indicat ca operatiunea se va desfasura pana la finele acestui an, de coordinarea si derularea acestei operatiuni de cotare publica initiala (IPO) urmand a se ocupa bancile Citigroup, Deutsche Bank si UBS, conform Rompres.

Grupul Severstal nu a putut preciza care este suma pe care intentioneaza sa o stranga prin aceasta operatiune, insa a informat ca banii rezultati vor fi utilizati pentru modernizarea facilitatilor de productie si extinderea activitatilor de baza, inclusiv posibile achizitii si participari la proiecte mixte. Imediat dupa operatiunea de flotare Severstal va demara o operatiune de majorare de capital printr-o operatiune de subscriere de noi actiuni. Potrivit unor bancheri din apropierea acestui dosar, in urma operatiuni de flotare valoarea de piata a grupului Severstal ar urma sa creasca de la 11,7 miliarde dolari, in prezent, pana undeva intre 12 si 15 miliarde dolari.

in luna iunie 2006, actionarii Arcelor s-au pronuntat in favoarea unei fuziuni Arcelor-Mittal si contra un proiect de fuziune Arcelor-Severstal, proiect care i-ar fi permis celui mai mare actionar de la Severstal, miliardarul rus Alexei Mordashov, sa devina primul actionar al noului grup siderurgic.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri