Spania si Portugalia nu vor fi amendate pentru deficitele bugetare mari, au stabilit statele Uniunii Europene care au stabilit noi termene de reducere a acestora, relateaza Reuters.

Decizia, care era anticipata, confirma propunerile facute de Comisia Europeana in iulie, pentru anularea sanctiunilor, chiar daca ambele tari au incalcat anul trecut limita UE de 3% din PIB, conform News.ro.

Consiliul UE a anuntat intr-un comunicat ca Spania va avea la dispozitie inca doi ani, pana in 2018, sa aduca deficitul la sub 3% din PIB.
Portugalia va avea inca un an sa reduca deficitul la 2,5%. Amanarile au fost decise pe fondul cresterii nemultumirilor fata de UE si a masurilor de austeritate la nivelul Europei si urmeaza deciziei de a acorda Frantei conditii similare, atunci cand a ratat tinta de deficit bugetar in 2015.

Autoritatile de la Madrid si Lidsabona trebuie sa ia masuri concrete pana pe 15 octombrie si sa depuna rapoarte fiscale, potrivit Consiliului, care a confirmat astfel recomandarile facute de Comisia Europeana in iulie.

Spania ar putea avea probleme sa adopte noi masuri pana la jumatatea lunii octombrie, din cauza dificultatilor de a forma un nou guvern, dupa doua alegeri generale care au avut loc in decembrie si iunie. Dupa vacanta de vara, Comisia va decide daca sa blocheze unele fonduri pentru Spania si Portugalia, anul viitor.

Sursa foto: symbiot / Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri