Compania de evaluare financiara Coface a realizat un nou studiu al riscurilor de tara la nivel mondial si pentru UE aferente trimestrului al doilea 2016, din care reiese ca, fata de analiza pe trimestrul I, Romania a trecut de la nivelul „semnificativ” la categoria „acceptabil”, conform Adevarul Financiar.

Romania se alatura, astfel, unui grup de tari din care mai fac parte Spania, Portugalia, Slovenia, Ungaria si Letonia. Dintre vecinii nostri, Ucraina si Republica Moldova au riscuri „foarte crescute”, apoi Bulgaria are un risc „semnificativ”, iar Serbia – „crescut”. Investitiile cresc in Europa, dar si riscurile politice

Potrivit Coface, incertitudinea politica in Europa este influentata de nivelurile de incredere ale intreprinderilor si gospodariilor. In urma votului Brexit, Coface a revizuit prognoza de crestere a PIB-ului britanic cu 0,6 puncte, la 1,2% pentru 2016. Segmentele care reprezinta exporturile si care profita de ratele mici ale lirei sterline nu sunt de cele mai grave. Pe termen lung, un acord de liber schimb in stil „Norvegia” este putin probabil sa aiba loc dupa demisia lui David Cameron, iar in cazul in care se aplica normele OMC, costul economic ar putea fi ridicat pentru Regatul Unit si UE.

Citeste articolul integral pe Adevarul Financiar.

Sursa foto: symbiot / Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri