Piata fortei de munca spaniola va avea nevoie de un aport de \"cel putin patru milioane de emigranti pana in 2020\" drept raspuns cresterii economice si a imbatranirii populatiei, conform unui studiu realizat de un institut de cercetare din Barcelona.

Studiul subliniaza "nevoia de a integra mai multi muncitori straini pe piata spaniola in anii ce vor urma". In anul 2020, "piata fortei de munca spaniola va avea nevoie de aproximativ patru milioane de noi muncitori imigranti", a indicat un comunicat difuzat de guvernul autonom catalan despre acest studiu intitulat "Spania 2020, un metisaj inevitabil", conform NewsIn.

"Necesitatea crescuta a de imigranti vine pe fondul reducerii substantiale a populatiei active intre 2005 si 2020", explica guvernul autonom, subliniand ca in cazul in care Spania va refuza sa primeasca noi imigranti, populatia cu varsta intre 16 si 64 de ani va scadea la sub 1,2 milioane de persoane pentru statul catalan. Acest fenomen apare in aceeasi perioada in care se preconizeaza cu cresterea cererii pe piata fortei de munca datorata cresterii economice", a continuat comunicatul.


Mai multe articole din sectiunea International »