"Purtam negocieri" in acest sens si "urmarim sa integram Turkish Airlines", in cadrul Star Alliance, a declarat Saunders, care a adaugat ca spera ca grupul turc sa adere la alianta "inainte de sfarsitul acestui an", informeaza NewsIn.

Turkish Airlines este principala companie aeriana din Turcia, cu o flota de 91 de aparate si cu peste 14 milioane de clienti in 2005. Saunders a anuntat, de asemenea, ca o intrare a unei companii indiene in cadrul Star Alliance ar putea, de asemenea, sa fie anuntata anul viitor.

In 2007, la aceasta structura vor adera, oficial, Air China et Shanghai Airlines, acestia adaugandu-se celor 18 membri din prezent ai aliantei. Star Alliance a anuntat, in luna mai, aderarea, la aceasta alianta, a altor doi membri. in Asia, Star Alliance are, printre membrii sai, Thai Airways, All Nippon Airways (ANA), a doua companie aeriana japoneza, Asiana, din Coreea de Sud si Singapore Airlines.

Star Alliance este cea mai mare alianta de acest gen, la nivel mondial, inaintea gruparilor precum Skyteam, care include grupurile Air France-KLM si Delta Air Lines sau OneWorld, ai carei membri sunt si British Airways si American Airlines.