Criza pe care o traverseaza in prezent compania europeana Airbus, filiala a EADS, va fi abordata in cadrul unui consiliu al ministrilor franco-german, programat pentru data de 12 octombrie, la Paris, a declarat un purtator de cuvant al guvernului german.
Acesta a declarat, in privinta prezentei Airbus pe ordinea de zi a consiliului, ca "plec de la principiul ca aceasta problema va fi abordata". Reprezentantul guvernului german a adaugat ca este nevoie de o diferentiere intre deciziile luate, in aceasta privinta, de conducerea EADS si ceea ce va fi discutat, in acest sens, de catre cancelarul Angela Merkel si de presedintele francez Jacques Chirac, informeaza NewsIn.

Vestile proaste sosesc, de cateva zile, pentru Airbus, care va plati foarte scump intarzierile programului sau pentru A380. Dificultatile in livrarea avionului gigant au determinat o puternica ingrijorare in Germania, in special in interiorul uzinelor Aibus din Hamburg in nordul statului.

EADS este al doilea grup constructor de aeronave din lume ca marime, dupa americanii de la Boeing, insa in ultimele 12 luni a strabatut o serie de crize, care au culminat cu al treilea anunt al intarzierii livrarilor pentru avioanele de tip A380 superjumbo, care vor ajunge la clienti cu aproape un an si jumatate mai tarziu decat se preconiza initial. Livrarile gigantului avion de transport de pasageri A380 produs de Airbus vor incepe cel mai devreme in ultimul semestru al anului 2007, cu doi ani peste termenul initial, inginerii nereusind sa termine la timp instalatiile electrice pentru aeronava cu doua punti.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri