In acest fel, regiunea spera sa devina cel mai mare producator din tara de energie eoliana, in 2020, cu o capacitate instalata de 2,15 milioane KW, informeaza Rompres. Pana la finele luni 2005, capacitatea instalata de energie eoliana in aceasta regiune era de 112.200 KW, potrivit Consiliului de Electricitate din China, si Ningxia ocupa locul patru, dupa regiunile autonome Mongolia Interioara, Xinjiang si provincia nord-orientala Liaoning.

Potrivit Xinhua, dezvoltarea centralelor de energie eoliana este considerata prioritara in China, in contextul luptei de a acoperi actualul deficit de electricitate si de a reduce poluarea. Autoritatile si-au fixat ca obiectiv cresterea ponderii de energie regenerabila in China, precum cea eoliana si cea solara, pana la zece % din totalul productiei de energie, pana in 2010, si pana la nivelul de 16 %, pana in 2020.

Pentru a reusi acest lucru, China va avea nevoie de investitii de 101,1 miliarde dolari, ceea ce, spun autoritatile, ofera oportunitati de afaceri pentru investitorii straini. China, care este al doilea mare consumator de energie dupa Statele Unite ale Americii, a promulgat Legea Energiei Regenerabile la inceputul lui 2006.