Donald Trump, candidatul republican la presedintia Statelor Unite a facut sambata o legatura intre imigratia ilegala si somaj si a promis ca va expulza sute de mii de imigranti ilegali care au comis infractiuni, inca de la inceputul eventualului sau mandat prezidential, in ianuarie 2017, relateaza AFP.

“Inca din prima zi, vor incepe sa expulzez rapid imigrantii ilegali din aceasta tara, in special sutele de mii care au fost pusi in libertate de administratia Obama-Clinton”, a spus el la Des Moines, in Iowa, in cursul unui miting electoral organizat de senatoarea republicana Joni Ernst, potrivit News.ro.

“Aceste bande internationale si carteluri vor fi de domeniul trecutului. Domnia terorii lor se va incheia. In aceasta sarcina, vom fi intotdeauna de partea apararii poporului american - vom folosi legea imigratiei pentru a impiedica infractiunile si nu vom astepta pana cand vreun american nevinovat va fi ranit sau ucis pentru a lua masuri”, a adaugat republicanul.

El nu a explicat cum va afecta planul sau comunitatea de imigranti ilegali care se afla in Statele Unite de decenii si care respecta legile americane. Candidatul republican la Casa Alba a reafirma ca va construi un zid la frontiera cu Mexicul si ca va spori controalele pentru a identifica imigrantii ilegali care incearca sa obtina ajutoare sociale sau pe cei care depasesc data de expirare a vizelor lor.

“Daca nu vom controla datele de expirare a vizelor, frontiera noastra va deveni deschisa, este atat de simplu”, a afirmat el. Miliardarul, cu o sapca alba pe cap, si-a luat angajamentul sa anuleze decretele presedintelui Barack Obama, care a reglementat temporar situatia a sute de mii de imigranti si a promis sa lase granicerii sa “isi faca in sfarsit datoria pentru care au fost recrutati”.

“Un vot pentru Trump este un vot pentru statul de drept, un vot pentru Clinton este un vot pentru frontiere deschise”, a adaugat el. Republicanul si-a reiterat si apelul catre alegatorii de culoare, asupra caruia insista de mai multe zile. Descriind saracia care a afectat comunitatea de culoare si revenind asupra mortii unei tinere mame din Chicago, ucisa de un glont ratacit, el a intrebat: “Ce aveti de pierdut?”.

Potrivit lui, numai o politica economica noua si o schimbare a liderilor va permite rezolvarea problemelor care afecteaza cartierele sarace cu populatie majoritar de culoare. In plus, expulzarea imigrantilor ilegali va permite scaderea ratei somajului, inclusiv in randul afro-americanilor, sustine Donald Trump.

“De fiecare data cand un cetatean de culoare sau orice cetatean isi pierde locul de munca din cauza unui imigrant ilegal, drepturile acestui cetatean american sunt complet incalcate”, a spus Donald Trump. Programul exact al candidatului republican privind imigratia nu este clar deocamdata. Saptamana trecuta, el a evocat pe scurt posibilitatea unor regularizari, in anumite conditii.

Sursa foto: Christopher Halloran / Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri