In total 365 de victime ale atacului de la Nisa au primit indemnizatii in valoare de peste patru milioane de euro, din care 700.000 de euro pentru cheltuieli cu funeralii, potrivit autoritatilor, relateaza Reuters, potrivit News.ro.

Aceste avansuri au fost platite din Fondul pentru garantie al victimelor actelor de terorism si altor infractiuni (FGTI) pentru a face fata cheltuielilor urgente, a anuntat vineri, intr-o vizita la Nisa, Juliette Meadel, secretarul de stat insarcinat cu ajutorarea victimelor.

"Peste 1.100 de cereri de indemnizare au fost depuse", a precizat ea in cadrul unui comitet local de urmarire a victimelor atacului de la 14 iulie.Acest numar "va creste, iar valoarea totala a indemnizatiei urmeaza sa se situeze intre 350 si 400 de milioane de euro, adica aproape cat a celei a atentatelor de la 13 noiembrie de la Paris", a declarat ea.

Valoarea indemnizatiilor victimelor atacurilor de la Paris este estimata intre 300 si 350 de milioane de euro, precizeaza Reuters. Cincisprezece persoane sunt internate in continuare la spital, la o luna si jumatate dupa atacul de pe Promenade des Anglais, soldat cu 86 de morti.

Citeste si:
Amenda de 150 de milioane de euro in Franta
Google, amendata cu 150 de...

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea International »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Contribuabilii francezi vor putea fi urmariti de Fisc pe Facebook