Presedintele Consiliului European Donald Tusk a avertizat duminica in legatura cu faptul ca, in Europa, capacitatile de primire a refugiatilor se "apropie de limita" si a indemnat celelalte puteri din cadrul G20 sa isi asume partea de responsabilitate ce le revine, relateaza AFP, potrivit News.ro.

"Capacitatile Europei de a gazdui noi valuri de refugiati, fara a uita de migrantii clandestini, sunt aproape de limita", a spus Tusk intr-o conferinta de presa comuna cu presedintele Comisiei Europene Jean-Claude Juncker in marja summitului G20 de la Hangzhou, in China.

"Trebuie sa fim realisti si pragmatici", a indemnat el. "Problema nu sunt doar refugiatii care provin din tari aflate in razboi ca Siria (...). Vorbim de 60 pana la 70 de milioane de persoane deplasate in lume, un fenomen care se produce si aici, in Asia", a subliniat el.

"Doar un efort la scara mondiala va fi in masura sa genereze rezultate", a adaugat Tusk, care i-a indemnat pe membrii G20 - inclusiv China, a doua economie mondiala - sa isi asume partea de responsabilitate.

Uniunea Europeana este divizata in problema primirii refugiatilor, la un an de la decizia cancelarului german Angela Merkel de a deschide frontiera migrantilor. Numeroase state europene, in special din Europa de Est, considera ca Merkel a lansat o invitatie migrantilor prin aceasta decizie.

Sursa foto: 360b / Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri