Presedintele francez Francois Hollande a stabilit duminica cele trei prioritati ale Frantei - modificarile climatice, terorismul si paradisurile fiscale - la ultimul summit G20 din mandatul sau, o reuniune de doua zile la Hangzhou, in estul Chinei, relateaza Reuters, citat de News.ro.

"Am venit aici, la G20, cu trei obiective in numele Frantei", a declarat seful statului francez pentru presa. "Primul este o ratificare cat mai rapid posibil a Acordului de la Paris, pe care l-am incheiat in decembrie, pentru ca modificarile climatice sa poata deveni principalul subiect in urmatorii ani", a spus el.

"Am obtinut deja, daca pot spiune asa, un prim succes, deoarece, inainte sa inceapa G20, China si Statele Unite, cei mai mari poluatori, au anuntat ratificarea" documentului, a continuat Hollande.

Ratificarea de catre Beijing si Washigton a acordului adoptat pe 12 decembrie, de catre cea de a 21-a Conferinta a partilor la Conventia privind modificarile climatice de la Paris (COP21), ar putea facilita intrarea in vigoare a tratatului pana la sfarsitul acestui an.

Pentru ca acest acord, salutat ca istoric, sa intre in vigoare, este necesar sa fie ratificat de cel putin 55 de state care sa insumeze 55% din emisiile de gaze cu efect de sera.

Citeste si:
Amenda de 150 de milioane de euro in Franta
Google, amendata cu 150 de...

A doua prioritate a Frantei la G20, este lupta impotriva terorismului. Este necesar "sa se evite ca gaurile din sistemul financiar sa ofere ocazii celor carora alimenteaza terorismul, prin orice fel de trafic, sa le permita sa-si faca treaba murdara, adica sa organizeze la scara lumii actiunii teroriste", a subliniat Francois Hollande.

Lupta impotriva paradisurilor fiscale si optimizarii fiscale este al treilea obiectiv."Progrese considerabile au avut loc in acest domeniu incepand din 2012 (...), multumita Frantei", a spus seful statului francez.

"Vreau sa putem intra intr-o noua etapa, pentru ca lista paradisurilor fiscale sau lista tarilor care nu-si respecta angajamentele sa fie intocmita si ca apoi comunitatea internationala sa ia decizii", a adaugat el.

Citeste si:
Alpinismul, inclus pe lista patrimoniului cultural imaterial UNESCO
Alpinismul, inclus pe lista...

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea International »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Contribuabilii francezi vor putea fi urmariti de Fisc pe Facebook