Premierul britanic Theresa May a declarat duminica faptul ca a discutat despre plecarea Marii Britanii din Uniunea Europeana cu presedintele american Barack Obama si ca se vor consulta cu privire la modalitatile unei consolidari a relatiilor comerciale britanico-americane, relateaza Reuters, scrie News.ro.

May si Obama s-au intalnit in marja summitului G20 de la Hangzhou, in estul Chinei.

Premierul britanic a subliniat ca nu va fi organizat un al doilea referendum in Regatul Unit pe tema apartenentei la blocul european si ca Marea Britanie va parasi Uniunea, potrivit The Associated Press.

Ea a insistat ca Londra intentioneaza sa continue relatiile comerciale cu Washingtonul, in pofifa divortului de Bruxelles.

May si Obama au minimalizat ingrijorari potrivit carora prioritatea negocierii americanilor cu britanicii ar putea scadea dupa iesirea Regatului Unit din UE.

Citeste si:
10 ani de transformari: Evenimentele care au modelat ultimul deceniu
10 ani de transformari:...

Washingtonul, care negociaza un acord comercial cuprinzator cu UE, a anuntat inainte de Brexit ca Londra va trebui sa treaca la coada pentru a negocia un acord bilateral britanico-maerican daca paraseste Uniunea.

Obama a spus ca el nu a afirmat niciodata ca Marea Britanie va fi pedepsita, ci ca nu ar fi logic ca Washingtonul sa-si piarda concentrarea asupra negocierilor cu europenii.

In opinia sefului statului american, prioritatea Londrei, in contextul in care tara paraseste blocul european, este sa inteleaga noua relatie comericala pe care o are cu vecinii sai europeni.

Citeste si:
Cum vede Barack Obama lumea condusa de femei
Barack Obama: Daca tarile ar...

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea International »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Organizatiile economice avertizeaza asupra protectionismului