Presedintele Consiliului European, Donald Tusk, a declarat ca le va cere saptamana viitoare, la summitul de la Bratislava, liderilor UE sa trimita fortele de ordine si echipamente in Bulgaria, pentru a apara granita statului cu Turcia, in fata migrantilor, relateaza EUobserver.

“La Bratislava, as vrea sa vad un numar important de state membre trimitand forte de ordine si echipamente pentru a ajuta Bulgaria”, a spus Tursk vineri, la Stockholm. Autoritatile bulgare se tem de un nou aflux de migranti in urmatoarele luni, scrie News.ro.

Pe parcursul verii, multi migranti au incercat sa ajunga pe continent traversand Marea Mediterana, din nordul Africii catre Italia. Insa, in conditiile in care toamna aduce pericole si mai mari pe mare, ruta terestra ar putea sa fie din nou preferata.

Multi se tem ca acordul incheiat de Uniunea Europeana cu Turcia pentru a reduce afluxul de migranti se va prabusi, din cauza tensiunilor dintre Bruxelles si Ankara, ceea ce va duce la o repetare a scenariului de anul trecut, ce a dus la ascensiunea partidelor de extrema-dreapta si antiimigranti in Europa.

Sursa foto: Ververidis Vasilis / shutterstock.com

Citeste si:
Croatia preia presedintia UE
Croatia preia presedintia UE


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea International »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
SUA au numit un reprezentant in Romania pentru a combate coruptia