Presedintele Consiliului European, Donald Tusk, a declarat ca le va cere saptamana viitoare, la summitul de la Bratislava, liderilor UE sa trimita fortele de ordine si echipamente in Bulgaria, pentru a apara granita statului cu Turcia, in fata migrantilor, relateaza EUobserver.

“La Bratislava, as vrea sa vad un numar important de state membre trimitand forte de ordine si echipamente pentru a ajuta Bulgaria”, a spus Tursk vineri, la Stockholm. Autoritatile bulgare se tem de un nou aflux de migranti in urmatoarele luni, scrie News.ro.

Pe parcursul verii, multi migranti au incercat sa ajunga pe continent traversand Marea Mediterana, din nordul Africii catre Italia. Insa, in conditiile in care toamna aduce pericole si mai mari pe mare, ruta terestra ar putea sa fie din nou preferata.

Multi se tem ca acordul incheiat de Uniunea Europeana cu Turcia pentru a reduce afluxul de migranti se va prabusi, din cauza tensiunilor dintre Bruxelles si Ankara, ceea ce va duce la o repetare a scenariului de anul trecut, ce a dus la ascensiunea partidelor de extrema-dreapta si antiimigranti in Europa.

Sursa foto: Ververidis Vasilis / shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri