Uniunea Europeana a anuntat ca a virat 115 milioane de euro in plus pentru a ajuta Grecia sa faca fata numarului tot mai mare de migranti pe teritoriul sau, a doua zi dupa publicarea unui raport critici privind conditiile de primire a solicitantilor de azil, relateaza AFP.

Noua suma este destinata “ameliorarii situatiei refugiatilor din Grecia” inainte de iarna, a declarat comisarul european pentru ajutor umanitar Christos Stylianides. Banii vor fi consacrati imbunatatirii adaposturile existente, construirii unor noi si ajutarii refugiatilor minori neinsotiti, in special pentru scolarizare, scrie News.ro.

Anuntul Comisiei Europene vine dupa ce ONG-ul Human Rights Watch a publicat vineri un raport in care a denuntat “detentia arbitrara prelungita” a copiilor refugiati in Grecia. Potrivit ONG-ului, care cere o actiune europeana in acest sens, autoritatile elene recurg “in mod regulat” la astfel de detentii, in celule mici si supraaglomerate, unde minorii sunt tinuti in “conditii insalubre saptamani si chiar luni la rand”.

Durata medie de detentie este de 40 de zile. Potrivit HRW, 161 de minori neinsotiti au fost detinuti in primele sase luni ale anului, din totalul de 3.300 intrati in tara in aceeasi perioada. Peste 850.000 de migranti au traversat anul trecut Marea Egee, din Turcia pana in insulele grecesti.

Sursa foto: kwest / shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri