Presedintele Rusiei, Vladimir Putin, a sustinut sambata dimineata ca a observat ”tentative de manipulare” a opiniei publice in timpul campaniei pentru alegerile legislative programate pentru duminica.

Declaratia liderului rus vine dupa ce mai multi suspecti ucraineni au atacat cu petarde ambasada Rusiei de la Kiev, transmite Reuters, citat de News.ro. Presa ucraineana a relatat sambata dimineata ca pana la 20 de suspecti neidentificati au aruncat cu petarde in ambasada rusa de la Kiev, desi cladirea nu a fost avariata in incident.

Intre timp, prim-ministrul ucrainean a confirmat atacul asupra ambasadei ruse, precizand ca actele de huliganism sunt inacceptabile in Kiev. ”In ceea ce priveste ambasada rusa, stim ca acesta este un act de huliganism. Insa este inadmisibil, pentru ca capitala ucraineana ar trebui sa stabileasca un model diferit de cultura. Cred ca este un incident minor, care nu are nevoie de comentarii”, a declarat premierul Volodimir Hroisman.

Anterior, autoritatile ucrainene au sustinut ca nu pot garanta securitatea misiunii diplomatice ruse in timpul alegerilor pentru Duma. Insa, purtatorul de cuvant de la Kremlin a raspuns ca autoritatile ucrainene au obligatia de a asigura securitatea misiunii diplomatice potrivit Conventiei de la Viena a Relatiilor Diplomatice.

Evgeny Sribnyjj / Shutterstock.com

Citeste si:
Basescu despre Rogozin: Trebuie aflat cata vodca consumase inainte...
Basescu despre Rogozin:...


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea International »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Ambasada Rusiei de la Kiev a fost atacata cu petarde