Premierul Italiei, Matteo Renzi, a declarat sambata dupa-amiaza ca blocul comunitar nu poate continua sa organizeze summituri europene inutile, in urma carora nu se ajunge la nicio decizie.

Declaratiile controversate ale liderului italian au loc la o zi dupa summitul UE de la Bratislava, marcat de lipsa de unitatea a statelor membre in luarea unei decizii privind criza migrantilor si cotele obligatorii, transmite News.ro. ”Italia crede cu putere ca Uniunea Europeana are un viitor, dar trebuie sa luam actiuni reale pentru ca aceste puneri in scena sunt inutile”, a declarat prim-ministrul italian, Matteo Renzi (foto), intr-un interviu pentru televiziunea locala RTV38.

Liderii europeni au incercat vineri sa dea dovada de unitate la summitul UE de la Bratislava, in ciuda deciziei britanicilor de a parasi blocul comunitar. Insa, Renzi a criticat summitul pentru ca nu ar fi produs nimic altceva decat declaratii plate.

Bratislava trebuia sa fie un moment de restart pentru UE, insa s-a finalizat cu un document moderat. In martie 2017 va fi summitul UE de la Roma. Deci aveam sase luni cruciale la dispozitie pentru a face o chestiune imensa, nu putem sa continuam sa punem in scena acelasi show, dar fara sa rezolvam nimic”, a declarat liderul italian.

Matteo Renzi s-a plans ca autoritatile italiene au fost abandonate in gestionarea crizei migrantilor, fiind nevoie de semnarea unui acord cu statele nord-africane pentru a opri afluxul de migranti. De asemenea, liderul italian a insistat ca Bruxelles-ul ar trebui sa permita Romei o derogare de la tintele bugetare pentru a investi in deschiderea scolilor lovite de seism.

Citeste si:
Croatia preia presedintia UE
Croatia preia presedintia UE

360b / Shutterstock.com


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea International »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
UE si-a acordat sase luni pentru a recladi increderea cetatenilor