Conservatorii Angelei Merkel se pregatesc sa inregistreze un al doilea esec electoral in alegerile locale din metropola Berlin, dupa rezultatele dezamagitoare din landul Mecklenburg-Pomerania Inferioara, in timp ce alegatorii germani sunt asteptati sa-si exprime prin vot nemultumirea fata de politica portilor deschise promovata de catre liderii crestin-democrati, scrie Reuters.

In schimb, antiimigrationistii de la Alternativa pentru Germania (AfD) ar putea sa profite pentru a doua oara in ultima luna de nemultumirea publica fata de decizia cancelarului de a deschide granitele in fata valului de migranti. Analistii politici se asteapta ca AfD sa intre in a zecea adunare regionala, arata News.ro. Sectiile de vot s-au deschis la ora locala 8.00 (9.00 ora Romaniei), iar aproximativ 2,5 milioane de alegatori sunt asteptati la urne pentru a-si vota reprezentantii.

Pana in acest moment, sondajele de opinie indica un esec pentru conservatori, ceea ce inseamna ca social-democratii ar putea sa abandoneze coalitia de guvernare. Un nou esec electoral risca sa escaladeze presiunea asupra executivului Angelei Merkel cu doar un an inainte de alegerile federale. De asemenea, analistii politici vorbesc despre adancirea diviziunilor din tabara conservatoare, avand in vedere ca aliatii cancelarului isi pierd rabdarea fata de politica portilor deschide.

Uniunea Crestin-Democrata (CDU) mareste presiunea asupra cancelarului Angela Merkel inainte de alegerile federale generale de anul viitor, dupa esecul inregistrat in scrutinul din landul nord-estic Mecklenburg-Pomerania Inferioara, care a fost atribuit nemultumirii alegatorilor germani fata de politica portilor deschise promovata de formatiunea Angelei Merkel.

In schimb, conservatorii bavarezi au cerut masuri suplimentare de la Angela Merkel pentru gestionarea crizei migrantilor si accelerarea procesului de repatriere a migrantilor a caror solicitari de azil au fost respinse. Insa, Merkel a refuzat vehement introducerea unei limite in ceea ce priveste numarul de migranti acceptati in tara. Alegerile locale se incheie la ora locala 18.00 (19.00 ora Romaniei), iar primele exit-poll-uri vor fi publicate imediat de catre presa germana.

360b / Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri