Grupul bancar italian Banca Intesa este aproape de semnarea unui acord, in valoare de sase miliarde de euro, pentru vanzarea filialelor sale bancare companiei Credit Agricole, pe fondul viitoarei fuziuni cu Sanpaolo IMI, a precizat marti cotidianul Financial Times, conform NewsIn.

Reprezentantii Intesa si Credit Agricole s-au intalnit luni, la Milano, iar marti s-ar putea semna acordul de vanzare, inainte de intrunirea consiliului de administratie a bancii franceze Credit Agricole ce va avea loc miercuri, a precizat cotidianul, citand surse apropiate de aceasta afacere.

La randul lor, consiliile de administratie ale bancilor Intesa si Sanpaolo se vor reuni joi pentru a discuta despre o eventuala fuziune.

O sursa financiara a declarat luni pentru Reuters ca Intesa ar putea rascumpara de la Credit Agricole unitatea de administrare a activelor, aceasta tranzactie facand parte din acelasi acord.

In cursul saptamanii trecute, surse apropiate de aceasta afacere au precizat ca cele doua banci italiene, Intesa si Sanpaolo, vor vinde grupului francez aproximativ 600 de filiale bancare, precum si sume compensatorii pentru rapiditatea cu care s-a semnat acordul, usurand in acest fel viitorul proces de negocieri privind fuziunea Intesa cu Sanpaolo.

Intesa si Sanpaolo au anuntat in august planuri pentru formarea unui gigant bancar european, evaluat la 80 de miliarde de dolari si de atunci s-au aflat in negocieri cu marii actionari, printre care si Credit Agricole, care detine aproximativ 18% din Intesa, pentru a aprova procesul de fuziune.

Cele doua banci italiene, Intesa si Sanpaolo IMI, au impreuna peste sase mii de filiale, in acest calcul fiind incluse si unitatile Cariparma si FriulAdria. Acest numar de sase mii de filiale inseamna dublul celor detinute de cel mai apropiat concurent al lor, Unicredit, fiind posibil, chiar, ca, in anumite regiuni, acest numar sa depaseasca limitele impuse de autoritatile de reglementare din domeniul concurentei.

Entitatea bancara rezultata prin fuziunea preconizata a bancilor Intesa si Sanpaolo va fi liderul de piata in cele mai multe zone ale Italiei, cu o cota de piata de 19%, in partea de nord-est, de 14%, in centrul tarii, respectiv de 23,6%, in zona bogata de nord-vest a Italiei.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri