Mai multe avioane Rafale au decolat vineri dimineata de pe port-avion. Potrivit unui ofiter aflat la bord, aparatele de lupta au luat parte la un raid vizand Mosulului, ultimul fief ISIS din Irak, potrivit News.ro.

Charles de Gaulle, singurul port-avion francez, a fost trimis in regiune la inceputul lunii septembrie. In cadrul ultimei misiuni in regiunea Golfului Persic, care a durat noua saptamani, avioanele de vanatoare de la bordul Charles-de-Gaulle au efectuat 23 de misiuni in domeniul informatiilor (recunoastere si supraveghere) in spatiile aeriene ale Irakului si Siriei si 80 de atacuri asupra unor tinte apartinand Statului Islamic.

Parisul, care participa la lupte impotriva gruparii Statul Islamic din septembrie 2014 in Irak si din septembrie 2015 in Siria, are 300 de militari pe teritoriul irakian. Ei sunt insarcinati sa formeze forte irakiene si kurde. In total, armata franceza a format 4.300 dintre cei 23.000 de militari irakieni instruiti de coalitie in perioada martie 2015-iunie 2016, potrivit Statului Major francez.

Sursa foto: BlackMac / Shutterstock