Rusia ar fi cerut tuturor oficialilor de rang inalt, inclusiv din ambasade, sa isi trimita rudele, care traiesc in straintate, inapoi in tara, pe fondul tensiunilor sporite cu privire la perspectiva unui razboi cu Statele Unite, scrie presa internationala.

Solicitarea, care ar fi fost realizata chiar de catre Valdimir Putin, catre diferiti politicieni si oameni de stat cu rang inalt, vine, la putin timp, dupa ce presedintele rus a acuzat Franta ca a cautat sa "agraveze situatia" si sa oblige Rusia sa se opuna prin veto proiectului de rezolutie ONU cu privire la oprirea bombardamentelor in Siria, relateaza AFP. Francezii au depus "o rezolutie stiind ca nu va fi adoptata, pentru a intensifica isteria fata de Rusia", a declarat Vladimir Putin la un forum economic in Rusia.

Dupa ce Moscova s-a opus prin veto rezolutiei franceze sambata, la ONU, tensiunile diplomatice dintre Franta si Rusia au culminat marti cu anularea de catre Vldimir Putin a unei vizite prevazute de mai mult timp la Paris, pe fondul raidurilor aeriene ruse la Alep, care a devenit epicentrul razboiului din Siria, arata News.ro.

In urma cu cateva zile, Kremlinul a mutat mai multe baterii de rachete cu capacitati nucleare in apropiere de granita cu Polonia, ceea ce a nemultumit si tensionat politicienii din Varsovia. Si Gorbaciov a declarat recent ca escaladarea tensiunilor dintre Statele Unite si Rusia a adus lumea intr-un "punct periculos". "Nu vreau sa ofer recomandari concrete, dar doresc sa subliniez faptul ca asta trebuie sa inceteze. Trebuie sa reluam discutiile, sistarea acestora a reprezentat cea mai mare greseala", a adaugat acesta.

Potrivit site-ului rusesc Znak.com, personalul administrativ, administratorii regionali, parlamentarii de toate nivelurile si angajatii din corporatiile publice rusesti a fost informati sa isi retraga imediat copiii din scolile straine. Lipsa de actiune in acest sens, le va reduce acestor oficiali sansele de promovare, scrie DailyMail. Motivul exact pentru acest ordin nu este clar inca. Dar, analistul politic rus Stanislav Belkovski afirma ca: "Toate acestea fac parte dintr-un pachet de masuri pentru pregatirea elitelor de marele razboi".

Relatiile dintre Rusia si Statele Unite se afla in cea mai grava situatie de la Razboiul Rece si pana azi si s-au inrautatit in ultimele zile dupa ce Washington a rupt discutiile cu Moscova cu privire la Siria si a acuzat Rusia de atacuri cibernetice. Kremlinul a suspendat, de asemenea, o serie de pacte nucleare, inclusiv o intelegere de cooperare simbolica pentru a reduce stocurile plutoniu.

Rachetele Iskander trimise spre Kaliningrad, o enclava ruseasca la Marea Baltica, intre membrii NATO Polonia si Lituania, au acum in raza de actiune, inclusiv marile orase occidentale, precum Berlin. Oficialii polonezi - a caror capitala, Varsovia, este potential amenintata - au descris masura ca fiind una de "cea mai mare ingrijorare".

Evgeny Sribnyjj / Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri