Germania va depasi, in acest an, pentru al patrulea an consecutiv, limita de deficit bugetar de trei la suta din PIB, potrivit prognozelor prezentate, ieri, de Comisia Europeana, transmite Mediafax.

Comisia a mentionat ca si alte 11 state din zona euro vor depasi pragul deficitului fiscal impus prin Pactul de Stabilitate si Dezvoltare. Potrivit prognozei bianuale a Comisiei, deficitul bugetar al Germaniei va fi de 3,3 la suta din PIB, dar autoritatile de la Berlin ar putea evita sanctiunile. Varianta revizuita a regulilor pentru zona euro, denumita Pactul de Crestere si Stabilitate, prevede ca orice depasire a pragului deficitului ar trebui sa fie temporara si de amploare redusa. Comisia se asteapta ca deficitul Germaniei sa se reduca la 2,8 la suta anul viitor, in urma reformelor privind piata fortei de munca, precum si a cresterii economice, care vor avea ca efect majorarea incasarilor din impozite. Comisia se asteapta ca Franta, care a depasit in repetate randuri limita deficitului bugetar, sa reglementeze situatia in 2005, dar sa recidiveze anul viitor.

O alta tara care va incalca regulile revizuite in privinta deficitului este Italia, a treia economie din Europa, care ar putea inregistra un sold negativ de 3,6 la suta din PIB in acest an si de 4,6 procente anul viitor. Grecia va avea in acest an un deficit de 4,5 la suta din PIB, in scadere de la 6,1 la suta anul trecut, pentru ca in 2006 sa inregistreze o noua reducere, pana la 4,4 la suta din PIB. Portugalia va ajunge in acest an la 4,9 la suta din PIB, iar in 2006 la 4,7 la suta din PIB.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri