Hillary Clinton isi mentine avansul puternic in cursa pentru obtinerea votului electorilor si a mandatului prezidential potrivit unui nou sondaj realizat de Reuters/Ipsos. In alegerile prezidentiale americane, victoria ii apartine persoanei care a reusit sa strange cele mai multe voturi din partea electorilor, iar asta nu inseamna neaparat cel mai important vot popular, informeaza Reuters.

In ultima saptamana, sondajele de opinie au detectat putine schimbari cu privire la structura electorala. Hillary Clinton il conduce detasat pe rivalul republican in cele mai multe state americane, de care are nevoie miliardarul pentru a obtine minimul de 270 de electori pentru mandatul prezidential, potrivit News.ro.

Potrivit proiectiilor electorale, democrata are sanse mai mari de 95% sa castige alegerile prezidentiale, daca acestea ar urma sa aiba loc in aceasta saptamana. De asemenea, rezultatul anticipat al alegerilor prezidentiale este de 326 electori pentru Hillary Clinton si 212 electori pentru Donald Trump.

Desi Trump a iesit relativ bine din ultima dezbatere electorala, sondajele de opinie au continuat sa o arate castigatoare pe Hillary Clinton. Insa, prezidentiabilul republican condamna sondajele care o arata castigatoare pe rivala sa democrata. Cu doar 16 zile pana la ziua alegerilor prezidentiale, undele sondaje nationale arata o cursa ceva mai stransa intre cei doi candidati, desi prezidentiabila democrata isi mentine o conducere solida.

Donald Trump a reusit sa castige teren si sa-si extinda cu sapte puncte procentuale electoratul din Carolina de Sud. Din pacate pentru el, miliardarul republican a pierdut avansul din Arizona. Aici, cursa electorala este mult prea stransa pentru ca sondajele sa numeasca un castigator.

Insa, prezidentiabilul republican se confrunta poate cu cea mai importanta provocare in Utah. In statul traditional conservator, doi candidati independeti ii fura electoratul miliardarului republican si ii distrug sansele acestuia de a obtine cei sase electori atat de importanti in cursa ”la muchie de cutit” cu Hillary Clinton.

De asemenea, democrata a reusit sa-si mentina avansul in Florida si Pennsylvania. Cele doua state au impreuna un numar de 49 de electori. In Ohio, cursa electorala este mult prea stransa pentru ca sondajele sa arate un castigator. Potrivit proiectiilor electorale, o prezenta redusa la urne va fi in special in favoarea lui Donald Trump.

Evan El-Amin / Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri