Atac armat la Academia de Politie din orasul quetta, in sud-vestul Pakistanului, cel putin 59 de cadeti au fost ucisi si alti 117 au fost grav raniti cand mai multe persoane inarmate au dechis focul asupra academiei, relateaza autoritatile citate de Reuters.

Circa 200 de cadeti se aflau in Academie in momentul producerii atacului, ce a durat cinci ore, iar unii dintre ei au fost luati ostatici.
Fortele de politie, militare si paramilitare au ajuns la Academie la 20 de minute dupa inceperea atacului, conform News.ro.

Ministrul de Interne din provincia Baluchistan, Mir Sarfaraz Bugti, a precizat ca a fost vorba de cinci sau sase atacatori. Un fotograf Reuters aflat la fata locului a vazut cum autoritatile au scos cadavrul unui adolescent din cladire, despre care au spus ca era unul dintre atacatori, ucis de fortele de securitate.

Nimeni nu a revendicat deocamdata atacul, dar un comandant militar din provincie, generalul Sher Afgun, a declarat ca discutiile telefonice interceptate intre atacatori sugereaza ca faceau parte din gruparea terorista Lashkar-e-Jhangvi. Lashkar-e-Jhangvi, care isi are originea in centrul provinciei Punjab, nu este la primul atac din Baluchistan. Militantii sai vizeaza de regula minoritatea siitilor Hazara.
Nu este clar ce motiv ar fi avut gruparea sa atace Academia de Politie.

Sursa foto: Lukas Gojda / shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri