Durata este aceeasi cu cea a celebrului boom Izanagi, care a avut loc intre noiembrie 1965 si iulie 1970. Perioada, botezata dupa numele unuia dintre cei doi zei care au creat Japonia, potrivit religiei sintoiste, a constituit, pana in prezent, cea mai lunga faza de expansiune economica a Japoniei, din perioada de dupa cel de-al doilea razboi mondial.

Executivul japonez a constatat ca perioada de crestere economica se continua cu a cincizeci si saptea luna consecutiva, din februarie 2002. Pe de alta parte insa, autoritatile japoneze nu furnizeaza nici o estimare prentru aceasta crestere. "Profiturile companiilor cresc, la fel si numarul investitorilor. Situatia pe piata muncii s-a imbunatatit in mare parte, cu toate ca exista anumite aspecte negative care inca persista", se mai preciza in raportul economic al guvernului, informeaza NewsIn.

Acest raport lunar este elaborat de catre o serie de experti afiliati guvernului. Acestia au sacina de a determina durata reala a unei perioade de expansiune economica, dincolo de luarea in considerare a simplelor valori ale PIB, care, episodic, pot scadea, in decursul unui trimestru. Produsul Intern Brut japonez a crescut in continuare, cu 1%, in al doilea trimestru al lui 2006, raportat la aceeasi perioada a lui 2005.