Marturiile care vin din localitatile aflate in apropiere de epicentrul seismului de duminica dimineata, din centrul Italiei, sunt cutremuratoare, relateaza La Repubblica. Primarul din Usita vorbeste de un dezastru si marturiseste ca a a vazut infernul.

“S-a prabusit totul, vad coloane de fum, este un dezastru, un dezastru. Dormeam in masina, am vazut infernul”, a spus edilul Marco Rinaldi. “Sunt multe (cladiri – n.r.) prabusite, sa speram ca nu este nimeni sub daramaturi, a spus si primarul din Acquasanta Terme, Sante Stangoni, potrivit News.ro.

“Sunt relativ linistit, pentru ca sper ca eforturile facute in aceste zile au fost suficiente pentru a salva vietile oamenilor: centrul a fost evacuat, cladirile din cartierele cu cel mai mare risc au fost declarate nelocuibile”, a declarat primarul din Camerino, Gianluca Pasqui, care a vorbit, insa, de noi cladiri prabusite in localitate.

Locuitori din Tolentino (regiunea Marche) au declarat ca s-a prabusit o biserica in care se aflau circa 30 de credinciosi care asistau la slujba de duminica. La Norcia, s-a prabusit catedrala in care se aflau mai multi calugari, dar si credinciosi. La Amatrice, cel putin doi oameni au fost scosi de sub daramaturi.

“Eu sunt la Fano, unde locuiesc, dar mi s-a spus ca exista (cladiri – n.r.) prabusite, ca este un dezastru! S-a deschis pamantul, este fum, un dezastru. Sper ca incapatanatii care ramasesera la Santangelo s-au mutat in cursul noptii”, a declarat edilul din Castelsantangelo, Mauro Falcucci.

Cutremurul, cu magnitudinea 6,1, potrivit celor mai recente estimari, a avut loc duminica, la ora locala 7.41 (8.41 ora Romaniei), la granita regiunilor Marche si Umbria, zona afectata si de seismele din 24 august si de saptamana aceasta. Localitatile cele mai apropiate de epicentru sunt Castelsantangelo, Norcia si Preci.

Epicentrul a fost localizat la o adancime de 10 kilometri, iar unda seismica a fost resimtita in tot centrul Italiei, inclusiv la Roma, aflata la peste 100 de kilometri distanta. Martori spun ca unda de soc a fost simtita si in tarile invecinate, precum Croatia, Slovenia si Bosnia-Hertegovina. Cutremurul a fost urmat deja de mai multe replici, dintre care cea mai puternica a avut magnitudinea peste 5.

Sursa foto: AP17 / Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri