Peste 750.000 de alegatori, adica peste 25% din electorat, au votat pana la 12.30 in primul tur de scrutin al alegerilor prezidentiale din Republica Moldova, relateaza Unimedia.

In total, aproximativ trei milioane doua sute treizeci si sapte de mii de moldoveni sunt asteptati la urnele, care vor fi deschise incepand cu ora 07:00 si pana la ora 21:00, potrivit News.ro. Moldovenii isi pot exercita dreptul constitutional la una din cele peste 2000 de sectii de votare, unde sunt inscrisi in lista electorala, potrivit vizei de resedinta.

Autoritatile de la Chisinau au deschis si 100 de sectii de vot in 33 de tari din lume. Cele mai multe sunt in Italia(25), urmate de Romania (11) si Rusia (opt).
Pentru validarea primului tur de scrutin este necesara participarea a cel putin o treime din numarul cetatenilor inscrisi in listele electorale.

Daca nici un candidat nu va obtine cel putin jumatate din voturile alegatorilor care vor participa la alegeri, atunci pe 13 noiembrie 2016 se va organiza al doilea tur, pentru care nu este stabilit un prag minim de participare. Socialistul Igor Dodon si candidata Partidului Actiune si Solidaritate (PAS), Maia Sandu, sunt favoriti la alegerile prezidentiale din Republica Moldova, arata cele mai recente sondaje publicate la Chisinau.

Sursa foto: Gabriel Petrescu / Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri