Veniturile unitatii din America de Nord a companiei au scazut insa cauzand scaderea actiunilor celui de al doilea cel mai mare producator de bauturi racoritoare. Venitul din afacerile cu bauturi racoritoare a scazut cu 4%, fata de rezultatele anului anterior, din cauza cresterii costurilor si a cheltuielilor.
Reprezentantii companiei Pepsi au declarat ca pretul portocalelor folosite pentru productia sucului Tropicana a crescut si ca a trebuit sa cheltuiasca mai multi bani ca sa asigure rezerve suficiente de bauturi, pentru acoperirea cererii crescute a sezonului, informeaza NewsIn.

Alti factori care influenteaza rezultatele financiare sunt stimulentele comerciale mai mari si costurile energiei. "In pofida usoarei cresteri a veniturilor, actiunile companiei Pepsi au scazut, fapt pe care il consideram ca fiind cauzat de temerile referitoare la incetinirea cresterii venitului", a declarat analistul de la compania Stifel Nicolaus, Mark Swartzberg. Cu toate acestea, analistul considera ca aceste rezultate reprezinta o ocazie buna de cumparare. Swartzberg considera ca incetinirea cresterii profitului este determinata de comparatiile dure care se fac in timpul celui de al treilea trimestru si care vor fi mai moderate in urmatorul trimestru.

Reprezentantii companiei Pepsi au declarat ca veniturile pentru al treilea trimestru au fost de 1,48 miliarde de dolari, la data de 9 septembrie, ceea ce inseamna 88 de centi pentru o actiune, rezultate care depasesc previziunile medii ale analistilor, cu doi centi o actiune.

Rezultatele anului trecut, pentru aceeasi perioada, au fost de 864 de milioane de dolari, venituri, respectiv 51 de centi actiunea, luand in calcul costul repatrierii veniturilor din strainatate. Daca acest cost nu este luat in calcul, Pepsi ar fi castigat 78 de centi pentru o actiune. Venitul trimestrial net al companiei a crescut cu 9,4%, la suma de 8,95 de miliarde de dolari, de la 8,18 miliarde de dolari, in aceeasi perioada a anului trecut.