Un proiect de lege din Franta prevede ca angajatii care lucreaza in companii cu mai mult de 50 de angajati nu vor mai putea fi deranjati in timpul lor liber. Masura urmeaza sa fie aprobata in perioada urmatoare si urmareste sa ii ofere sansa angajatului de a se detasa de atmosfera tensionata de la locul de munca.

Angajatii din Franta beneficiaza anual de 30 de zile de concediu. Aceast proiect de lege isi propune sa le impuna companiilor cu 50 sau mai multi angajati sa nu ii deranjeze dupa orele de munca. Aceasta lege a fost elaborata in urma mai multor studii care au scos la iveala nivelul de stres la care sunt supusi angajatii.

Conform studiilor, stresul de la locul de munca ii urmareste constant pe angajati. Acestia nu reusesc sa se detaseze de atmosfera de la locul de munca, ei raman conectati prin intermediul email-urilor, telefoanelor si mesajelor. Acest lucru duce la extenuare si la scaderea productivitatii, conform trueactivist.com.

Conform prevederilor proiectului de lege, companiile trebuie sa realizeze o politica in urma careia locul de munca nu va trebui sa afecteze viata privata a angajatiilor. Aceasta politica va trasa cu exactitate perioada in care angajatul se afla in afara programului si nu poate fi deranjat.

Citeste si:
Bani pentru bunicii care cresc nepoti. Va ajuta piata muncii...
Bani pentru bunicii care isi...
Sursa foto: wavebreakmedia / shutterstock.com

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea International »Citeste si
Mersul la psiholog, intre rusine, moda si nevoie
Setari Cookie-uri