Rezervele de capital ale Berkshire Hathaway, compania legendarului om de afaceri american Warren Buffett, au urcat in trimestrul al treilea la un nivel record de aproape 85 de miliarde de dolari, de la un maxim precedent de 72,7 miliarde de dolari atins in iunie, relateaza Bloomberg.

”Are o gramada de munitie pentru investitii. 85 de miliarde de dolari insemna o multime de bani”, a spus Bill Smead, care administreaza un portofoliu de actiuni Berkshire Hathaway de 2,1 miliarde de dolari la Smead Capital Management, potrivit News.ro.

Capitalul record va provoca probabil un nou val de speculatii despre urmatoarea tinta de achizitie a presedintelui si directorului executiv al Berkshire, in varsta de 86 de ani.

Pe parcursul a cinci decenii, Buffett a transformat compania din Omaha intr-un conglomerat prin zeci de preluari si achizitii de actiuni. In prezent, Berkshire are un portofoliu de actiuni evaluat la circa 100 de miliarde de dolari si subsidiare de la Dairy Queen pana la NetJets.

Profitul operational al grupului a urcat cu 6,6% in trimestrul al treilea, la 4,85 de miliarde de dolari, respectiv un profit pe actiune de 2.951 dolari, sub estimarea medie a analistilor, de 3.058 dolari.

Citeste si:
Rezervele de numerar ale Apple sunt peste PIB-ul Romaniei
Rezervele de numerar ale...

Profitul net a scazut cu 24% fata de aceeasi perioada a anului trecut, cand Buffett a inregistrat un castig mare dintr-o investitie in Kraft Heinz.

In acest an, Buffett a cumparat producatorul de baterii Duracell si Precision Castparts, furnizor global pentru industria aerospatiala. Preluarea Precision Castparts este una dintre cele mai mari achizitii facute vreodata de Buffett.

Cele doua achizitii au urcat profitul pe segmentul productie, servicii si retail cu 45%, la 1,7 miliarde de dolari, in trimestrul al treilea.

Alte companii din grup, inclusiv divizia de produse chimice Lubrizol si producatorul de echipamente Iscar au inregistrat scaderi ale profitului.

Citeste si:
Invata sa investesti ca Warren Buffett
Invata sa investesti ca...

Profitul diviziei de asigurari a Berkshire a scazut cu 34%,la 272 de milioane de dolari, iar cel al diviziei feroviare cu 12%, la 1,02 miliarde de dolari.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea International »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
La pranz cu un milionar din IT-ul romanesc: despre atitudine si modele